X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

B Corp keurmerk voor beebox!


Beebox ontvangt internationaal duurzaam keurmerk

Loenen aan de Vecht, 30 juni 2014 – Beebox, de Nederlandse thuisbezorgservice van regionaal en biologisch voedsel, is sinds 27 juni 2014 officieel B Corp gecertificeerd. Daarmee sluit beebox zich aan bij een internationale beweging van duurzame bedrijven die aantonen dat winst maken en een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij prima samengaan. Beebox behoort samen met onder andere chocolademaker Tony Chocolonely’s, duurzame investeringsmaatschappij Double Dividend, herbruikbare waterflessenproducent Dopper, en Croqqer tot de eerste B Corps van Nederland.

 

BIJZONDER BEDRIJF

“Deze certificering onderstreept dat beebox een bijzonder bedrijf is,” zegt de trotse directeur Walter Halberstadt. “We streven naar een eerlijke en transparente voedselketen. Daarom is het bedrijf in handen van boeren, burgers en ondernemers samen. Beebox betaalt boeren een eerlijke prijs en consumenten zijn goedkoper uit dan in de supermarkt. Door alleen producten uit Nederland te verkopen dringen we bovendien de CO2-uitstoot van ons eten terug, dragen we bij aan de biodiversiteit en ondersteunen we ons eigen voedselsysteem.”

 

SCHOOLVOORBEELD

Ook financieel is beebox een succes. De winstgevende coöperatieve onderneming is een top 3 speler in de snelgroeiende markt voor maaltijdenboxen die aan huis worden bezorgd. Eerder werd beebox door Jan Jonker, hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit Nijmegen, uitgeroepen tot het schoolvoorbeeld van een vernieuwend coöperatief businessmodel. De producten in de beebox komen uit Nederland en zijn minimaal voor 90% biologisch geteeld.

 

BOUWEN AAN NIEUWE ECONOMIE

“We zijn er trots op om beebox te mogen verwelkomen in de B Corp community,” zegt Marcello Palazzi van B Corp Europe. “Samen met andere B Corps bouwt beebox aan de economie van de toekomst.” B Corp, wat staat voor Benefit Corporation, is een Amerikaanse organisatie die sinds 2006 wereldwijd bedrijven certificeert die behalve winst ook nadrukkelijk duurzame en sociale doelstellingen nastreven. Om B Corp te kunnen worden moeten bedrijven een strenge assesment doorlopen. Inmiddels heeft de organisatie zijn keurmerk verstrekt aan meer dan duizend bedrijven in ruim dertig landen. Ben&Jerry’s, Patagonia en Etsy behoren tot de bekendste B Corps.

Beebox                                                         
Walter Halberstadt, 06-34122958        
walter.halberstadt@thebeebox.nl         
http://beebox.nl                                      


B Corp Europe
Marcello Palazzi, 06-46407526
Marcello@bcorporation.net
http://www.bcorporation.net

 

SOCIAL SHARE

facebook-share  twitter-sharetwitter-share