X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eten van een gezonde keten.
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Zuurkool met rookworst en aardappel

Let op: wortel, gele ui en knoflook worden ook gebruikt in een ander recept.

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met water op voor de rookworst.

Bereiding (30 min)

  • Was de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Zet op met ruim water en zout en kook in 20-25 minuten gaar. Giet af en kook in 2 minuten op laag vuur droog.
  • Verwarm de rookworst 15 minuten in water dat net van de kook af is.
  • Schrap de wortel en snijd kleine blokjes.
  • Pel de ui en de knoflook, snipper fijn.
  • Maak de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes.
  • Verhit een braadpan, schenk de olijfolie erin en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Doe de wortel en champignons erbij. Bak 10 minuten op zacht vuur.
  • Ris de blaadjes tijm van de takjes en voeg die toe aan het groentemengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de zuurkool af en laat uitlekken.
  • Voeg de roomboter en de zuurkool toe aan het groentemengsel en laat 15 minuten op zacht vuur stoven.
  • Snijd de worst in plakjes.
  • Serveer de aardappelen met de gestoofde zuurkool en verdeel de plakjes worst erover.