X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Saucijs met andijviestamppot en fenegriekkaas

Bereiding (30 min)

  • Boen of schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in ruim water met eventueel zout in 15-20 minuten gaar. Giet af (bewaar eventueel een scheutje kookvocht) en laat de aardappelen nog even droog stomen. Hoe minder vocht in de aardappelen, hoe luchtiger de puree.
  • Snijd ondertussen de andijvie in dunne repen, was deze en laat goed uitlekken.
  • Pel de ui en snipper fijn.
  • Verhit een koekenpan met de olijfolie en fruit de ui 2 minuten.
  • Schep de ui uit de pan en bak de saucijzen in 10 minuten om en om bruin en gaar.
  • Warm ondertussen de melk op, het hoeft niet te koken (of gebruik het kookvocht van de aardappelen).
  • Snijd de fenegriekkaas in blokjes.
  • Stamp de aardappelen. Voeg de helft van de mosterd, de nootmuskaat, peper en zout toe naar smaak. Giet nu zoveel melk (of kookvocht) door de puree dat er een gladde puree ontstaat. Roer de in blokjes gesneden boter erdoor.
  • Voeg de gebakken ui en de uitgelekte andijvie toe en meng goed. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe. Houd warm.
  • Haal de saucijzen uit de koekenpan en voeg een scheutje water en een klontje boter toe. Roer de bakresten van de bodem en doe de andere helft van de grove mosterd erbij. Kook het vocht in tot een jus.
  • Schep 3/4 van de kaas door de stamppot.
  • Knip (of snijd) de bieslook fijn en garneer de stamppot met de bieslook en de rest van de kaasblokjes.
  • Serveer de stamppot met een saucijs ernaast. Lepel de jus erover.