X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Zoete aardappel-paprikasoep met feta en kikkererwtencroutons

Vandaag een maaltijdsoep met een hoofdrol voor zoete aardappels ook wel zoete bataat genoemd. Je hebt zoete aardappels in verschillende kleuren en maten, maar de meest bekende is de oranje variant. Als we alleen de voedingswaarden van de zoete en normale aardappel met elkaar vergelijken, zijn de verschillen minimaal. Vooral de hoeveelheid koolhydraten is bijna hetzelfde, echter zoete aardappel bevat bijna 2 keer zoveel voedingsvezels.

Bereiding (25 min)

  • Verhit olie in een bakpan. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan, laat uitlekken en dep droog. Bak de kikkererwten op een hoog vuur lichtbruin. Schud de pan regelmatig. Temper dan het vuur bak nog 15 minuten tot ze lekker knapperig zijn. Breng op smaak met cajunkruiden, zout en (chili)peper.
  • Pel en snipper de uien knoflook. Schil de zoete aardappel en snijd klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Schil de gember en rasp fijn.
  • Verhit olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en gember 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappel en paprika toe en bak kort mee. Blus af met de kokosmelk en het water. Verkruimel het groentebouillontablet erboven en kook in 15-20 minuten gaar. Breng eventueel verder op smaak met cajunkruiden.
  • Pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel nog wat water toe als je de soep te stevig vindt.
  • Verbrokkel de fetakaas. Doe de soep in mooie kommen en verdeel de feta en krokante kikkererwten erover.

Het is ook erg lekker om de paprika te roosteren in de oven en later door de soep te pureren.