X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Zelf tomatenketchup maken

Bereiding (60 min)

Snij de tomaten en ui in grove stukken en hak de knoflook samen met de rode peper fijn. Zet een grote pan op het vuur met 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de tomaten, ui, knoflook, rode peper, basilicumsteeltjes en alle specerijen aan. Laat het geheel 10-15 minuten koken onder voortduren roeren , voeg vervolgens 200 milliliter water toe. Laat het tomatenmengsel tot ongeveer de helft inkoken. Pureer de tomatensaus met een staafmixer of keukenmachine en haal hem 2 keer door een fijne zeef voor een zo glad mogelijk eindresultaat. Giet de saus terug in de pan en roer hier de suiker en azijn doorheen en laat verder inkoken tot je de consistentie van ketchup hebt bereikt. Breng de ketchup op smaak met zout. Laat afkoelen en doe in flessen die van te voren gesteriliseerd zijn in kokend water. Bewaar de ketchup op een koele donkere plek.