X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Wortel-pastinaak stoofschotel

Dit gerecht laat zich uitstekend combineren met gedroogde vruchten, zoals pruimen. Heb je die in huis, laat ze dan lekker meestoven! Eet je koolhydraatarm, vervang de aardappelen dan door knolselderij.

Voorbereiding (10 minuten)

Pel en snijd de ui in grove stukken. Schil en pers de knoflook (of snijd heel fijn) Maak de bouillon en zet vast klaar. Was, schil of rasp de wortelen en pastinaak en snijd in stukken van zo’n 2 cm. (Heb je nog pastinaak over, dan kun je die prima verwerken in de Marokkaanse groentestoof).

Bereiding (40 min)

  • Verhit een ruime bakpan en bak de uitjes en knoflook in een scheutje olie en de kaneel op een laag vuur tot ze zacht en lichtbruin zijn. Neem de uitjes uit de pan en zet even apart.
  • Doe vervolgens de mosterd, azijn en de helft van de wijn in de pan en verhit onder goed roeren. Laat alles inkoken tot een stroperige massa. Voeg de rest van de wijn toe en roer weer net zo lang tot het een stroperige massa wordt. Voeg de knoflook, de kleingesneden wortel en pastinaak en het laurierblad toe en bak 5 minuten op een middelhoog vuur.
  • Doe de uitjes weer terug in de pan, giet de bouillon er bij en laat alles afgedekt tenminste een half uur stoven op een laag vuur. Af en toe roeren.
  • Schil en was ondertussen de aardappelen óf knolselderij en snijd in stukken. Kook ze in een pan in 20 minuten gaar. Giet af en laat kort uitstomen.
  • Laat de saus nu zonder deksel nog 10 minuten indikken en verwijder tenslotte het laurierblad. Breng de stoofschotel op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Serveer samen met de gekookte aardappelen of knolselderij.

Menusuggestie:

Ook erg lekker met gedroogde pruimen, zilveruitjes en verse peterselie. Of maak een Engelse 'pie' met een bladerdeeg dakje uit de oven.