X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Fondue van witte bonen en geitenkaas met groenten

Let op: wortel en knoflook worden ook gebruikt in een ander recept.

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding (30 min)

  • Bak het meergranenbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel de knoflook en hak grof. Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes en hak ze fijn.
  • Laat de bonen uitlekken en spoel even af onder stromend water.
  • Was de wortel en snijd in stukken.
  • Was de palmkool, haal de harde nerf eruit en snijd het blad in stukken. Rasp de geitenkaas grof.
  • Doe de bonen, knoflook, geitenkaas, olijfolie, azijn, honing, miso en mosterd in de blender of hakselaar. Draai op hoge snelheid tot een romig glad mengsel. Voeg eventueel water toe, tot je de substantie hebt van een dikke kaassaus.
  • Voeg de fijngehakte rozemarijn toe. Breng eventueel verder op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
  • Verhit het bonenmengsel in een pan die je ook op tafel kunt zetten.
  • Snijd het brood in plakken.
  • Leg de groenten en brood op een serveerschaal. Serveer met het warme bonenmengsel en dip de groenten en het brood erin.