X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Witlofstamppot met geitenkaas en walnoten

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan ruim water op en breng aan de kook.

Bereiding (30 min)

  • Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook de aardappelen in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Was ondertussen de witlof. Snijd de onderkant van de stronkjes witlof af en snijd de rest fijn.
  • Rooster ondertussen de walnoten in een droge koekenpan in ongeveer 5 minuten gaar en goudbruin (pas op voor aanbranden).
  • Was ondertussen de tomaten en snijd in blokjes.
  • Haal de walnoten uit de pan en schenk de olijfolie in dezelfde pan. Bak de witlof ongeveer 5 minuten in de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de aardappelen af zodra ze gaar zijn. Laat ze even droog stomen en stamp ze tot een puree. Voeg zoveel warme melk als nodig en een klontje boter toe. Roer tot slot de gebakken witlof en de tomaat door de aardappelpuree en verwarm goed.
  • Breng op smaak met de mosterd, zout en peper.
  • Serveer de stamppot met de walnoten en verkruimel de geitenkaas erover.

Tip!

Verwarm de melk voor de puree een beetje. Daardoor voorkom je dat je een lijmachtige massa krijgt. Met warme melk blijft de aardappelmassa echter luchtig en wordt de toegevoegde boter maximaal opgenomen.