X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Witlof met knolselderij-mosterdstamp en paddestoel

Witflof! In dit recept gratineren we de witlof met kaas in de oven. Daarbij serveer je een puree van knolselderij en aardappel, op smaak gebracht met mosterd, en gebakken paddestoelen.

Voorbereiding (15 minuten)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een ruime pan water aan de kook voor de aardappelen en knolselderij. Schil deze vervolgens en snijd ze in blokjes van 2 bij 2 cm. Pel en snipper de ui. Verwijder de kontjes van de witlof en halveer ze in de lengte. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd of scheur ze in plakken/stukken. Vet een ovenschaal in.

Bereiding (25 min)

  • Kook de aardappelen en knolselderij samen gaar in 20 minuten.
  • Verhit wat olie in een pan, fruit de ui en bak hier vervolgens de witlof in. Bak zo’n 2 minuten. Schep de ui en witlofhelften in de ovenschaal, bestrooi met wat peper en zout en strooi er als laatste de kaas overheen. Zet de schaal 15 minuten in de oven. De kaas mag mooi krokant en goudbruin zijn, eventueel kan je aan het einde nog de grillstand even aanzetten.
  • Als de aardappelen/knolselderij 15 minuten aan het koken zijn, verhit je een bakpan met wat olie. Fruit hier de knoflook in en bak de paddenstoelen zo’n 3 minuten mee.
  • Giet de aardappelen/knolselderij af. Stamp fijn met de pureestamper en giet de melk erbij. Schep de mosterd er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de witlof uit de oven, serveer met de puree en de gebakken paddestoelen. Maak het af met een pluk zonnebloemscheuten.