X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eten van een gezonde keten.
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Witlof met hamburgers en gekaramelliseerde ui

Bereiding (30 min)

  • Boen of schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken en kook in ruim water in 20-25 minuten gaar.
  • Pel de rode ui en snijd in ringen.
  • Zet een koekenpan op het vuur, schenk 1/3 van de olijfolie erin en bak de rode ui 2 minuten op gemiddeld hoog vuur, zet daarna het vuur zacht en laat de rode ui langzaam karamelliseren.
  • Was de witlof, snijd het uiteinde van de witlof af en snijd doormidden.
  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan lichtbruin. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  • Schenk 1/3 van de olijfolie in de koekenpan en bak de witlof 5 minuten op een laag vuur. Schenk de honing en de (balsamico)azijn erover en laat langzaam garen met een deksel op de pan. Bestrooi met zout en peper.
  • Schep de ui uit de pan en doe de rest van de olijfolie in de pan, zet het vuur hoog en bak de hamburgers aan beide kanten 3 minuten.
  • Serveer de hamburgers met de aardappelen, de gebakken witlof en schep de gekaramelliseerde ui op de hamburgers. Hak de walnoten grof en verdeel over de witlof.