X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Winters stoofpotje met palmkool en puree

Vandaag op het menu: een winterse stoofpot met groenten. Gemakkelijk te bereiden en boordevol gezonde voedingsstoffen. Palmkool (ook wel cavolo nero) is zwarte kool uit Toscane. Omdat het een wintervaste kool is, is palmkool te koop van het vroege begin van de herfst tot eind winter. Palmkool is rauw te eten, maar ook roerbakken of stoven is erg lekker. Vandaag serveren we het stoofpotje met een aardappelpuree.

Bereiding (30 min)

  • Breng water aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op. Stamp de aardappels met een pureestamper en voeg wat kookvocht toe voor een smeuïge puree. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  • Pel intussen de knoflook en snijd fijn. Pel de ui en snijd in partjes. Was of schil de wortels en snijd in lucifers. Was de palmkool, verwijder de harde nerven en snijd klein.
  • Verhit olie in een diepe bakpan en bak daarin de ui en het rundergehakt. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met tijm, zout en peper.
  • Roerbak de wortels en gesneden palmkool enkele minuten mee. Doe de cherrytomaten in tomatensaus erbij en laat afgedekt 10-15 minuten sudderen totdat de groenten beetgaar zijn.
  • Serveer de stoofpot met de aardappelpuree.

Ook erg lekker met een laurierblad.