X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eten van een gezonde keten.
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Wildstoof met zilvervliesrijst en gekaramelliseerde witlof en peer

Bereiding (30 min)

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Haal de onderkant van de stronkjes witlof. Haal de blaadjes los, was deze en laat uitlekken.
  • Pel en snipper de ui.
  • Schil de peer, snijd in vieren en snijd het klokhuis eruit. Snijd de peer in partjes.
  • Verhit een koekenpan en smelt hierin de (room-)boter. Bak de ui zacht en voeg vervolgens de witlof en peer toe. Schenk de honing erbij en karamelliseer 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm ondertussen de wildstoof in een pan op laag vuur, roer af en toe door.
  • Serveer de wildstoof met de rijst en de gebakken witlof met peer.