X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Wildstoof met gekaramelliseerde witlof en peer

De wildstoof in dit gerecht komt van 'Hollands Wild'. Hollands Wild staat voor het voorkomen van verspilling van de natuurlijke rijkdommen. Ambacht en traditie is hebben ze hoog in het vaandel staan. Deze wildstoof is bereid met wilde gans en wild rund (Schotse Hooglander) en smaakt perfect bij de gekaramelliseerde witlof.

Bereiding (30 min)

  • Breng een pan met water aan de kok en kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  • Verwijder de onderkant van de witlof en haal de blaadjes los. Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de peer, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in partjes.
  • Verwarm een bakpan met de (room-)boter. Bak de ui zacht en voeg vervolgens de witlof en peer toe. Schenk de honing erbij en karamelliseer afgedekt 5 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de wildstoof in een pan op laag vuur. De wildstoof is al gaar en hoeft dus niet te koken,
  • Serveer de wildstoof met de rijst en de gebakken witlof met peer.

Het is ook erg lekker om het sap van een sinaasappel over de witlof uit te knijpen.