X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Wiener schnitzel met frietjes en geroosterde biet

Een schnitzel is een plat stuk gepaneerd vlees. Traditioneel wordt een schnitzel gemaakt van mager kalfsvlees. Een varkensschnitzel heet soms 'Schnitzel Wiener Art' om aan te geven dat het een variant is. De paneerlaag zorgt ervoor dat het vlees vanbinnen lekker sappig blijft en aan de buitenkant een krokant korstje krijgt. De wienerschnitzel komt gek genoeg niet uit Wenen maar uit Italië, daar hebben de Weners dit gerecht overgenomen.

Bereiding (35 min)

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Was de aardappels en snijd in dunne frieten. Schil de bieten en snijd klein. Rits de tijmblaadjes van de steeltjes. Spreid de aardappels en de bieten uit over de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Breng op smaak met de tijm, zout en peper en plaats voor 25-30 minuten boven in de oven tot de frieten goudbruin zijn. Zet eventueel de laatste minuut de grillstand aan.
  • Dep het vlees droog. Verpak het varkensfiletlapje in vershoudfolie en sla plat met een vleeshamer of rol plat met een deegroller.
  • Breek het ei boven een ruim bord en roer het los. Strooi op een ander bord het paneermeel. Kruid het varkensfiletlapje met zout en peper en strooi wat meel erover. Wentel het varkensfiletlapje vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel.
  • Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de ui samen met de schnitzels op een middelhoog vuur. Bak de schnitzels aan weerszijden bruin en krokant (5-8 minuten).
  • Serveer de schnitzels direct met de aardappelfrieten en geroosterde bietjes.

Ook erg lekker met rozemarijn.