X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Kipstoof met olijven en Chinese kool

Bereiding (45 min)

  • Was de Chinese kool en snijd in reepjes. Pel de knoflook en snijd fijn. Pel de rode ui en snijd in dunne (halve) ringen.
  • Smeer de drumsticks in met de mediterrane kruiden. Verhit een braadpan met de helft van de olijfolie en braad de drumsticks rondom bruin.
  • Was ondertussen de aubergine en snijd in blokjes van 2 x 2 cm.
  • Schenk eventueel extra olijfolie in de braadpan en bak de blokjes aubergine 5 minuten mee.
  • Voeg de tomatenblokjes en het water toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat 15 minuten heel zachtjes garen met de deksel op de pan. Controleer of er voldoende vocht in de pan zit. Voeg na 10 minuten de olijven toe.
  • Verhit een wok of grote koekenpan met de rest van de olijfolie. Fruit de ui en knoflook 2 minuten en voeg dan de Chinese kool toe. Breng op smaak met komijn, zout en peper. Bak al omscheppend 5 minuten.
  • Serveer de kipstoof met de gebakken Chinese kool.