X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Orzo met lamsgehakt en tomatensaus

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met ruim water op voor de orzo, voeg het bouillonblokje toe.

Bereiding (20 min)

  • Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de aubergine en snijd in blokjes van 2 x2 cm.
  • Schil de regenboogpeen, snijd de peen in dunne plakjes.
  • Was de oregano en pluk de blaadjes van de takjes.
  • Pel de ui en knoflook en snipper fijn.
  • Verhit een braadpan, schenk de helft van de olijfolie in de pan fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de aubergine en wortel toe en bak 10 minuten. Zet het vuur lager en voeg de tomatenblokjes en de oregano toe, breng op smaak met zout en peper. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Zorg dat de saus niet aanbakt, voeg eventueel water toe.
  • Verhit ondertussen een koekenpan en bak het lamsgehakt rul (zonder olie of boter). Blijf roeren.
  • Meng het gehakt door de saus.
  • Verdeel de orzo over de borden en schep de gehaktsaus erop.