Bereiding (30 min)
- Schil de regenboogpeen en snijd in dunne plakjes.
- Veeg de oesterzwammen schoon, scheur in reepjes.
- Verhit een koekenpan met de helft van de olijfolie en bak de plakjes peen in 5 minuten gaar. Voeg de oesterzwammen toe en bak nog 5 minuten. Haal uit de pan en zet opzij.
- Snijd ondertussen het desembrood in stukjes van 2 x 2 cm.
- Verhit de pan opnieuw, schenk de rest van de olijfolie in de pan en bak de blokjes desembrood al omscheppend in 5 minuten goudbruin.
- Was ondertussen de kropsla en snijd in repen. Laat uitlekken.
- Meng de sla, gebakken wortel en oesterzwammen voorzichtig door elkaar.
- Maak een dressing: doe azijn, honing, mosterd in een schaaltje, roer er langzaam de olijfolie van goede kwaliteit door. Breng eventueel op smaak met zout en peper en meng door de salade.
- Verdeel de makreel en de broodcroutons over de salade.