X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Salade met gerookte makreel en croutons

Bereiding (30 min)

  • Schil de regenboogpeen en snijd in dunne plakjes.
  • Veeg de oesterzwammen schoon, scheur in reepjes.
  • Verhit een koekenpan met de helft van de olijfolie en bak de plakjes peen in 5 minuten gaar. Voeg de oesterzwammen toe en bak nog 5 minuten. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Snijd ondertussen het desembrood in stukjes van 2 x 2 cm.
  • Verhit de pan opnieuw, schenk de rest van de olijfolie in de pan en bak de blokjes desembrood al omscheppend in 5 minuten goudbruin.
  • Was ondertussen de kropsla en snijd in repen. Laat uitlekken.
  • Meng de sla, gebakken wortel en oesterzwammen voorzichtig door elkaar.
  • Maak een dressing: doe azijn, honing, mosterd in een schaaltje, roer er langzaam de olijfolie van goede kwaliteit door. Breng eventueel op smaak met zout en peper en meng door de salade.
  • Verdeel de makreel en de broodcroutons over de salade.