X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Orzo met gekleurde biet en geitenkaas

De rucola op de foto is helaas niet beschikbaar en vervangen door amandelschaafsel.

Voorbereiding (0 minuten)

Breng een pan met ruim water aan de kook voor de orzo, voeg het bouillonblokje toe.

Bereiding (30 min)

  • Schil de bieten en snijd in blokjes van 1 x 1 cm.
  • Pel de ui en knoflook en snipper fijn. Was de salie en snijd fijn.
  • Verhit een koekenpan met de helft van de olijfolie en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de bieten toe en bak 10 - 15 minuten op gemiddeld hoog vuur. Schep regelmatig om en voeg halverwege de salie toe.
  • Kook ondertussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het goudbruin is.
  • Rasp de geitenkaas grof.
  • Meng de gebakken bieten door de gekookte orzo.
  • Serveer de orzo en strooi de kaas en het amandelschaafsel erover. Besprenkel naar smaak met olijfolie van goede kwaliteit.