X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Salade met kliswortel, aardpeer en brie

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met water op voor het blancheren van de aardpeer.

Bereiding (35 min)

  • Schil de kliswortel met een dunschiller onder stromend water en snijd in stukjes van 2 cm. Voeg de kliswortel en melk toe aan een pan, schenk er water bij tot de wortel net onder staat. Kook in 5 -7 minuten beetgaar en giet daarna af. (Geen melk in huis? Gebruik dan alleen water, met een scheutje azijn tegen het verkleuren).
  • Bak ondertussen in een koekenpan (zonder olie) de spekblokjes in ongeveer 5 minuten knapperig. Haal daarna uit de pan (maar laat het bakvet in de pan).
  • Schil de aardpeer. Was de aardpeer en snijd in gelijke stukken. Blancheer de aardpeer in ongeveer 4 minuten beetgaar.
  • Verhit de koekenpan van de spekjes en bak de gekookte kliswortel rondom bruin. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe als er niet veel bakvet uit de spekjes is gekomen.
  • Was ondertussen de kropsla en radicchio en laat goed uitlekken. Snijd de stronk eruit. Scheur het blad van de kropsla grof en snijd de radicchio in dunne repen.
  • Maak een dressing: doe azijn, honing en mosterd in een schaaltje en roer er langzaam de olijfolie van goede kwaliteit door. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Meng de sla en radicchio met de (iets afgekoelde) kliswortel, aardpeer en de dressing.
  • Snijd de brie in plakjes, verdeel samen met de spekjes over de salade. Serveer direct.

Tip:

Als je een dressing door slasoorten mengt, moet je de salade direct serveren. Anders wordt bladsla snel zacht.