X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Rodekool-steak met gepocheerd ei

Let op: knoflook is ook nodig in een ander recept.

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven op 200 graden Breng een pan met ruim water aan de kook voor de knolselderij. Breng een kleine kookpan met ruim water aan de kook voor het pocheren van de eieren.

Bereiding (45 min)

  • Schil de knolselderij en snijd in gelijke blokjes. Voeg toe aan de pan met water en kook in 15 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen de rodekool in 1 hele plak per persoon, van ongeveer 1 cm dik. Laat het steelgedeelte zoveel mogelijk zitten, dan valt de kool niet uit elkaar.
  • Pel de knoflook en hak fijn. Meng de (appel)azijn, olijfolie (om in te bakken), knoflook en nootmuskaat met wat peper en zout.
  • Leg de plakken rode kool op een met bakpapier bekleed bakblik. Schep het azijnmengsel over de kool en laat 5 minuten intrekken.
  • Ris ondertussen de tijmblaadjes van de takjes. Verwarm de melk.
  • Bak de rode-koolsteaks in het midden van de oven in ongeveer 25 min. gaar en knapperig aan de randjes. Besprenkel na 10 minuten opnieuw met olijfolie.
  • Pureer ondertussen de knolselderij met een pureestamper. Voeg de melk, boter, tijm, oregano, zout en peper toe en houd warm.
  • Pocheer de eieren: voeg een scheutje (natuur)azijn toe aan de kleine pan met kokend water. Breek een ei in een kopje. Maak met een lepel een kolk in het water en schenk het ei voorzichtig in de kolk. Houd met twee lepels bij elkaar en gaar het ei in enkele minuten. Zodra het eiwit gestold is, is je gepocheerde ei klaar.
  • Schep het ei voorzichtig uit het water en leg op een bord. Herhaal het proces.
  • Verdeel de knolselderijpuree over de borden. Leg de rode-koolsteak erbij, bestrooi met walnoten en druppel er wat olie over. Serveer met het gepocheerde ei