X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Hutspot met venkelworst

Let op: gele ui is ook nodig in een ander recept.

Bereiding (30 min)

  • Schil de pastinaak en eventueel de aardappelen (of boen ze schoon) en snijd ze in ongeveer gelijke stukken. Spoel ze af en doe ze in een grote pan met water. De aardappelen en pastinaak moeten net onderstaan. Doe eventueel een snuf zout in het water.
  • Schil of schrap de wortelen en snijd in stukjes. Pel de ui en sjalot en snijd in halve ringen. Leg de ui en de wortel op de aardappelen en pastinaak.
  • Zet de pan met deksel op hoog vuur en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt draai je het vuur laag en laat je het (nog steeds met de deksel op de pan) zo’n 20 minuten zachtjes doorkoken. Proef na 20 minuten of de groenten gaar zijn en laat eventueel iets langer koken.
  • Verhit ondertussen een koekenpan met de olijfolie en bak de venkelworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de sjalot de laatste 5 minuten mee.
  • Giet de groenten af. Stamp de hutspot grof met een pureestamper. Voeg eventueel een klontje boter toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de hutspot met de worst en de piccalilly.