X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Hartige pannenkoeken met gerookte kip

Bereiding (30 min)

  • Was de savooiekool, verwijder de stronk en snijd de kool in dunne repen.
  • Was de paprika, snijd doormidden, haal de zaadlijsten eruit en snijd in dunne repen.
  • Verhit een koekenpan met de helft van de olijfolie. Roerbak de savooiekool in enkele minuten gaar. Voeg de paprika toe en bak 4 minuten mee, breng op smaak met zout en peper. Houd warm tot je de pannenkoek serveert.
  • Maak het pannenkoekenbeslag: klop met een garde eerst de helft van de melk door de bloem. Voeg dan de rest van de melk, het ei, een sufje zout en de gedroogde kruiden toe.
  • Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak 1 pannenkoeken per persoon van het beslag. Houd de pannenkoeken warm, bijvoorbeeld met een bord bovenop een pan met kokend water. Als je beslag over hebt kun je uiteraard meer pannenkoeken bakken en deze bijvoorbeeld bij de lunch de volgende dag eten.
  • Beleg de pannenkoek met de savooiekool en paprika, verdeel de gerookte kip erover en serveer gelijk.