X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Lamsshoarma met zuurkool en puree

Voorbereiding (0 minuten)

Breng een pan met water aan de kook voor de aardappelen.

Bereiding (20 min)

  • Was de aardappelen indien nodig. Snijd de aardappelen in kleine blokjes van ongeveer 1 x 1 cm. Voeg de blokjes toe aan het kokende water en kook 5 - 8 minuten gaar. Giet daarna af en vang 25 ml kookvocht per persoon op.
  • Was ondertussen de rode paprika, snijd doormidden, haal de zaadlijsten eruit en snijd in blokjes van 1 x 1 cm.
  • Was de appel en rasp grof.
  • Was de peterselie, laat goed uitlekken en hak fijn.
  • Pureer de aardappelen met een pureestamper. Gebruik het opgevangen kookvocht om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Is de puree niet smeuïg genoeg, voeg dan een klontje boter toe. Houd warm.
  • Verhit een braadpan met de helft van de olijfolie. Bak de lamsshoarma in 8 minuten bruin en gaar. Voeg de tomatenblokjes toe en warm goed door.
  • Verhit ondertussen een koekenpan, voeg de rest van de olijfolie toe en bak de blokjes paprika in 5 minuten knapperig, voorkom dat ze te bruin worden, zet het vuur laag en voeg de zuurkool toe. Roerbak 4 minuten. Voeg de appel toe en warm goed door. Meng net voor het serveren de helft van de gehakte peterselie erdoor.
  • Serveer de puree met de zuurkool en de lamsshoarma. Garneer met de rest van de peterselie.