X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Verse pasta met prei-roomsaus

Voorbereiding (0 minuten)

Breng een pan met water aan de kook voor de pasta.

Bereiding (20 min)

  • Borstel de kastanjechampignons schoon, snijd in vieren.
  • Snijd de prei in ringen, was de prei goed en laat uitlekken.
  • Was de paprika, snijd doormidden, haal de zaadlijsten uit de paprika en snijd in blokjes van 1 x 1 cm.
  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Verhit een hapjespan en schenk de olijfolie erin. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten, voeg dan de prei en champignons toe en bak nog 5 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de groenten en voeg de room en de helft van de geraspte kaas toe. Breng op smaak met basilicum en peper (de bouillon en kaas zijn al vrij zout).
  • Laat in 5 minuten goed warm worden, zodat de kaas met de room versmelt.
  • Snijd of knip ondertussen de plakken verse lasagne in repen of stukjes, elke gewenste vorm is goed. Kook de pasta in 3 tot 4 minuten beetgaar. Giet daarna af en bewaar wat kookvocht.
  • Meng de saus door de pasta, voeg eventueel wat kookvocht toe.
  • Serveer direct en garneer met de rest van de geraspte kaas.