X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Koolrolletjes met lamsgehakt en quinoa

Let op: vanaf donderdag zit er Chinese kool in de box in plaats van witte. Blancheer de Chinese kool iets korter, zo'n 1-2 minuten.

Voorbereiding (0 minuten)

Breng een grote pan met ruim water aan de kook voor de kool. Breng een andere pan met water aan de kook voor de quinoa.

Bereiding (30 min)

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de witte kool. Snijd de stronk van de kool en haal de bladeren voorzichtig los (3-4 bladeren per persoon). Blancheer de bladeren 5 minuten in het kokende water. Blancheer ongeveer 6 bladeren tegelijk, herhaal eventueel de handeling. Laat goed uitlekken.
  • Snijd de kool die overblijft in dunne repen.
  • Pel en de ui en knoflook en snipper fijn.
  • Pluk de blaadjes salie van de takjes.
  • Verhit een koekenpan, schenk de olijfolie er in en fruit de ui en knoflook in 2 minuten.
  • Voeg het lamsgehakt, de kaneel, komijn, verse salie en zout en peper toe en bak het gehakt rul. Voeg dan de reepjes gesneden kool toe en bak 4 minuten mee.
  • Meng de gekookte quinoa erdoor. Roer een klein beetje bouillon door het mengsel als het te droog is.
  • Vul de geblancheerde koolbladeren: leg een deel van het gehakt-quinoamengsel op een koolblad. Vouw de zijkanten van het blad naar binnen en rol vervolgens op als een pakketje.

Tip:

Het rissen van de tijmblaadjes is best een werkje. Je kunt de tijmtakjes ook in hun geheel toevoegen, haal ze er dan vlak voor serveren weer uit.