X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Gele curry met Bloemendaalse kool

Let op: wortelen zijn ook nodig voor een ander recept.

Voorbereiding (0 minuten)

Breng een pan met water aan de kook voor de noedels.

Bereiding (30 min)

  • Snijd de stronk uit de Bloemendaalse kool. Snijd de kool overdwars in dunne reepjes. Was goed in een vergiet en laat uitlekken.
  • Schrap (het benodigde deel van) de wortel en snijd de wortel in dunne plakjes.
  • Verhit een grote pan, schenk de olijfolie in de pan. Bak de wortel 10 minuten op gemiddeld hoog vuur. Voeg de Bloemendaalse kool toe en bak deze nog 5 minuten.
  • Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Doe de currypasta in een schaaltje, schenk de kokosmelk erbij, roer goed los tot het geheel gemengd is en schenk bij de gebakken groenten. Laat 1 - 2 minuten doorwarmen. Proef de curry en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Was de koriander en hak grof.
  • Serveer de gekookte noedels met de curry van de Bloemendaalse kool. Garneer met de koriander.