X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Gehaktballen met rode kool en puree

Let op: appel is ook nodig voor een ander recept.

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met water op voor het koken van de aardappelen.

Bereiding (45 min)

  • Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel in blokjes. Haal het buitenste blad van de rode kool. Snijd de kool doormidden en rasp met de keukenmachine of snijd zo fijn mogelijk in reepjes.
  • Zet de rode kool met een laag water op het vuur. Doe er het kaneelstokje, de kruidnagel, de laurier en 2 el honing of suiker bij. Breng aan de kook en zet dan zacht. Laat 30 minuten zachtjes stoven en controleer nu en dan of er nog een laagje vocht in zit. Voeg in de laatste 10 minuten de blokjes appel toe.
  • Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 a 25 minuten gaar en giet af. Laat de aardappelen op de kleinste pit in 2 minuten nog even droog koken. Hoe minder vocht in de aardappelen, hoe luchtiger de puree.
  • Doe het gehakt in een kom. Splits het ei en kneed de dooier samen met het paneermeel, de nootmuskaat, zout en peper door het gehakt. Draai er 2 - 3 gehaktballen per persoon van.
  • Zet een braadpan op, schenk er olijfolie in en bak de ballen rondom bruin. Zet het vuur zacht en laat de ballen in 15 minuten gaar stoven met de deksel op de pan. Voeg zo nodig wat water toe.
  • Verwarm ondertussen de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper (of pureeknijper). Voeg de melk en boter toe en roer luchtig door tot de boter helemaal gesmolten is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
  • Serveer de gehaktballen met de rode kool en de puree.