X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Zoete-aardappelcurry met couscous

Let op Gezinsbox: rode ui, knoflook en paprika zijn ook nodig voor een ander recept.

Bereiding (35 min)

  • Was de peterselie en laat uitlekken. Pel de knoflook.
  • Pureer de helft van de peterselie, de knoflook en de kerrie met de olijfolie van goede kwaliteit en het water in de keukenmachine tot een snelle currypasta (of gebruik een staafmixer).
  • Pel de rode ui en snijd in kleine blokjes. Was de paprika en snijd in blokjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2x2 cm.
  • Verhit de olijfolie (om te bakken) en bak de ui en paprika 3 minuten. Voeg de currypasta toe en bak even mee. Voeg de zoete aardappel, tomatenpuree en 125 ml water per persoon toe. Laat dit 15-20 minuten zachtjes doorkoken, voeg meer water toe als de curry te droog wordt.
  • Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verdeel de couscous en de curry over de borden. Garneer met de Bulgaarse yoghurt en de rest van de peterselie.