Bereiding (20 min)
- Pel de ui en knoflook en snipper fijn.
- Verhit een wok. Voeg de olijfolie toe en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Roerbak de rode kool beetgaar, breng op smaak met sambal en zout en peper. Haal uit de pan en laat afkoelen.
- Was ondertussen de wortel en rasp grof.
- Was de peterselie, laat uitlekken en hak fijn. Hak de hazelnoten grof.
- Verhit een koekenpan en rooster de hazelnoten in een droge pan enkele minuten totdat ze beginnen te kleuren.
- Was de appel en de peer, snijd in vieren en haal het klokhuis eruit. Snijd in dunne parten.
- Meng de rode kool, wortel, appel, peer, peterselie en noten.
- Maak een dressing: doe azijn, mosterd en eventueel zout en peper in een schaaltje, roer er langzaam de olijfolie door. Meng de dressing door de salade.
- Verkruimel de blauwe kaas over de salade.