X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Winterse maaltijdsalade met blauwe kaas

Bereiding (20 min)

  • Pel de ui en knoflook en snipper fijn.
  • Verhit een wok. Voeg de olijfolie toe en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Roerbak de rode kool beetgaar, breng op smaak met sambal en zout en peper. Haal uit de pan en laat afkoelen.
  • Was ondertussen de wortel en rasp grof.
  • Was de peterselie, laat uitlekken en hak fijn. Hak de hazelnoten grof.
  • Verhit een koekenpan en rooster de hazelnoten in een droge pan enkele minuten totdat ze beginnen te kleuren.
  • Was de appel en de peer, snijd in vieren en haal het klokhuis eruit. Snijd in dunne parten.
  • Meng de rode kool, wortel, appel, peer, peterselie en noten.
  • Maak een dressing: doe azijn, mosterd en eventueel zout en peper in een schaaltje, roer er langzaam de olijfolie door. Meng de dressing door de salade.
  • Verkruimel de blauwe kaas over de salade.