X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Auberginesoufflé met boerenkoolspruitjes en gehakt

Let op: gele ui is ook nodig voor een ander recept.

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de groentebouillon en zet alvast klaar. Vet éénpersoons ovenschaaltjes in met roomboter (of gebruik een iets grotere). Breng ruim water aan de kook in een pan voor de boerenkoolspruitjes.

Bereiding (45 min)

  • Was de aubergine en snijd in stukken van 2 - 3 cm.
  • Rasp de charmeux grof of snijd heel klein.
  • Verwarm olijfolie in een wok of bakpan en roerbak de aubergine gedurende 2 minuten op een hoog vuur. Blus af met de bouillon, verlaag het vuur en laat ongeveer 10 minuten afgedekt zachtjes pruttelen tot de aubergine zacht en gaar is.
  • Was de tijm en ris de blaadjes van de takjes. Pel de knoflook en pers uit boven de aubergine. Voeg ook de tijm toe en pureer alles met een staafmixer tot moes. Voeg de geraspte kaas, peper en zout en toe en roer alles tot een gladde puree. Zet even opzij en laat een beetje afkoelen.
  • Splits ondertussen de eieren. Klop in een vetvrije kom het eiwit met een snufje zout heel stijf (gebruik een handmixer of keukenmachine).
  • Roer eerst de eidooiers door de afgekoelde auberginepuree. Spatel vervolgens voorzichtig het opgeklopte eiwit erdoor.
  • Verdeel het luchtige auberginemengsel over éénpersoons ovenschaaltjes (zie tip). Vul ze voor ongeveer driekwart want de soufflé rijst flink. Bak de soufflé in ongeveer 20 - 25 minuten goudbruin en gaar.
  • Pel en snipper ondertussen de ui. Verhit een koekenpan met de rest van de olijfolie en bak het gehakt met de ui rul. Breng op smaak met zout, peper, ketjap en sambal.
  • Was ondertussen de boerenkoolspruitjes. Kook de spruitjes in 3 minuten beetgaar en giet af.
  • Meng het gehakt en de spruitjes kort voor het serveren.
  • Serveer de auberginesoufflé met het gehakt en de boerenkoolspruitjes.

Tip:

Je kunt de soufflé ook in één iets grotere ovenschaal doen, bak de soufflé dan 30 – 35 minuten