X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Marokkaanse gehaktballetjes met couscous

Bereiding (30 min)

  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng 1/3 van de olijfolie door de couscous.
  • Doe ondertussen het gehakt in een kom. Voeg de sambal, ketjap, zout en peper toe en kneed alles goed door elkaar. Draai hier kleine balletjes van.
  • Verhit een braadpan met 1/3 van de olijfolie en bak de balletjes rondom bruin. Zet het vuur laag en schenk er een scheut water bij, doe de deksel op de pan en laat in 12 minuten garen.
  • Was ondertussen de koriander en laat goed uitlekken. Snijd grof.
  • Pel de ui en knoflook en snipper fijn.
  • Schrap de wortelen en snijd in dunne plakjes.
  • Haal de bladeren van de paksoi los, was deze zorgvuldig en snijd het groene blad van de witte nerven. Snijd beide apart in grove repen.
  • Verwarm een wok en schenk de rest van de olijfolie erin.
  • Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan eerst de wortel en witte nerven van de paksoi toe en bak 5 minuten. Bak vervolgens het groene blad mee tot het slinkt.
  • Breng op smaak met zout, peper, kaneel en komijnpoeder.
  • Meng de gebakken groenten door de couscous. Serveer met de gehaktballetjes en garneer met de koriander en yoghurt.