X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Bavette met geroosterde groenten en roomsaus

Zorg dat de bavette op kamertemperatuur is als je hem gaat bakken. Bij vlees dat snel gebakken moet worden zorgt een temperatuur van 20 °C ervoor dat de kern van het vlees mooi "saignant" of "à point" is maar niet koud. De benodigde baktijd is afhankelijk van de dikte van het vlees. Een eenvoudige vleesthermometer is niet duur en erg handig. Als je de bavette te lang laat bakken, kan het vlees wat taai worden en dat zou jammer zijn!

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 185°C.

Bereiding (45 min)

  • Kruid het vlees naar smaak met versgemalen peper en zout.
  • Schil de pastinaak en de bieten en snijd in partjes of blokjes (hoe kleiner hoe sneller de groente gaart). Pel de rode ui en snijd in partjes.
  • Schep alle groenten in een ovenschaal. Meng met de olijfolie en de takjes tijm. Kruid naar smaak met versgemalen peper en zout. Laat de groenten 15 – 25 minuten roosteren in de oven en schep af en toe om, zodat de groenten gelijkmatig garen. Check na 15 minuten of de groenten beetgaar zijn (afhankelijk van de grootte van de partjes of blokjes).
  • Begin 10 minuten voordat de groenten klaar zijn met de bavette. Verwarm in een ruime koekenpan met dikke bodem de roomboter of olijfolie tot deze heet is. Bak de bavette op hoog vuur om en om bruin. Haal daarna uit de pan en leg de bavette tijdens de laatste 5 minuten bij de groenten in de oven. Bewaar de pan met bakresten.
  • Voeg ondertussen de mosterd aan de pan met bakresten toe, samen met een scheutje water en de slagroom. Roer de bakresten goed los. Breng aan de kook en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.
  • Controleer de temperatuur van de bavette eventueel met een vleesthermometer, deze moet 50 graden aangeven. Neem het vlees uit de oven, laat 5 minuten rusten op een plank. Snijd het vlees tenslotte in zeer dunne plakken.
  • Verdeel de bavette over de borden en schenk de mosterdsaus erover. Serveer de geroosterde groenten erbij.