X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Wagyuburger met geroosterde regenboogpeen

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een pan met ruim water op voor het koken van de krieltjes.

Bereiding (30 min)

  • Schrap de regenboogpeen en snijd in schuine plakken. Pel de ui en snijd in halve ringen.
  • Meng de peen en ui met 1/3 van de olijfolie en grof zeezout in een ovenschaal. Kruid naar smaak met versgemalen peper en plaats in de oven.
  • Laat de groenten ongeveer 15 minuten roosteren in de oven. Schep af en toe om, zodat de groenten gelijkmatig garen.
  • Was ondertussen de krieltjes en snijd doormidden. Kook de krieltjes in ongeveer 12 minuten gaar. Giet af, laat even droogstomen op laag vuur en meng de roomboter door de krieltjes.
  • Verhit een koekenpan. Rooster de walnoten in een droge koekenpan in ongeveer 3 minuten goudbruin. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  • Verhit de koekenpan opnieuw. Schenk er de rest van de olijfolie in en bak de wagyuburger aan beide zijden 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de burger met de gekookte krieltjes en de geroosterde regenboogpeen. Verdeel de walnoten erover.