X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Lasagne met pompoen en belegen geitenkaas

Let op Seizoensbox en Extra Box: prei is ook nodig voor een ander recept.

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met ruim water op voor het koken van de pompoen. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding (45 min)

  • Snijd de prei in ringen, was goed en laat uitlekken.
  • Pel de knoflook en pers uit.
  • Verhit een koekenpan met de olijfolie en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de prei toe en bak 5 minuten op gemiddeld vuur.
  • Schil ondertussen de pompoen. Snijd in parten, haal de pitten en draden eruit en snijd de pompoen in dunne plakjes.
  • Kook de pompoen in kleine porties 5 minuten in ruim kokend water met zout. Giet af en vang 50 ml kookvocht per persoon op.
  • Voeg de passata en het kookvocht aan de koekenpan toe en breng op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper.
  • Verdeel een laagje van de saus over de bodem van een ovenschaal. Verdeel hier een laag lasagnebladen, dan de pompoen en saus over. Herhaal zo vaak als mogelijk. Eindig met saus en rasp de geitenkaas erover.
  • Zet de schaal in de oven en bak 30 minuten tot de lasagne gaar en bruin is.