X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Gevulde aardappel met charmeux kaas

Let op Vegetarische box: crème fraîche is ook nodig voor een ander recept.

Voorbereiding (0 minuten)

Breng een pan met ruim water aan de kook voor de aardappelen. Verhit halverwege het recept de grill alvast of verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding (30 min)

  • Was de aardappelen en kook ze in hun geheel in 20 minuten beetgaar.
  • Maak ondertussen de vulling. Schil de wortelen en gekleurde bieten met een dunschiller en snijd in kleine blokjes van 1 x 1 cm. Scheur de oesterzwammen in smalle repen. Was de tijm en ris de blaadjes van de takjes.
  • Verhit een koekenpan met de olijfolie. Bak de wortel- en bietenblokjes met de tijm in 10 minuten beetgaar. Voeg de oesterzwammen toe en bak nog eens 5 minuten.
  • Meng de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de aardappelen doormidden en hol de halve aardappel een beetje uit. Meng dit beetje aardappel door de groenten, dit is de vulling.
  • Schep de vulling in de uitgeholde aardappel en de vulling die overblijft onderin de ovenschaal. Snijd de kaas in plakjes en verdeel over de aardappel. Leg de aardappel in de schaal en zet 4 - 5 minuten onder een hete grill (of in een voorverwarmde oven).
  • Verdeel de aardappelen over de borden en schep de rest van de vulling erbij.