X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Frittata met pompoen en een lamsworstje

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding (45 min)

  • Was de pompoen en snijd in kwarten. Schep of snijd de zaden eruit en snijd de pompoen in blokjes van 1 x 1 cm.
  • Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1 x 1 cm.
  • Pel de knoflook en hak fijn.
  • Verwarm de helft van de olijfolie in een koekenpan en voeg de pompoen en pastinaak toe, gevolgd door de knoflook, oregano, peper en zout. Bak al roerend ongeveer 5 minuten. De pompoen en pastinaak zijn gaar als je er gemakkelijk in kunt prikken. Bak zo nodig iets langer.
  • Klop ondertussen de eieren los in een kom. Meng er de crème fraîche, wat peper en een klein beetje zout door.
  • Bekleed een taart- of springvorm met bakpapier. Schep de groenten in de vorm. Schenk het eiermengsel over de groenten.
  • Zet de schaal in de oven en bak 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven. De frittata is gaar als het ei gestold is.
  • Verhit ondertussen een koekenpan en schenk er de overige olijfolie in. Bak de lamsbraadworst in 10 minuten rondom bruin en gaar.
  • Serveer de frittata met de lamsbraadworst.