X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Schorseneren in champignon-roomsaus

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met water op voor de zilvervliesrijst.

Bereiding (30 min)

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel de ui en knoflook en snipper fijn. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.
  • Schil de schorseneren met een dunschiller onder stromend water en snijd in stukjes van 5 cm.
  • Zet de schorseneren op met ruim water, schenk een scheut azijn of melk in de pan tegen het verkleuren van de schorseneren. Kook de schorseneren in 15 - 20 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar.
  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan, schep eruit en houd apart.
  • Verhit de koekenpan opnieuw. Schenk de olijfolie in de pan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan de champignons toe. Bak 5 minuten op gemiddeld hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
  • Was de dragon en pluk de blaadjes van de takjes.
  • Voeg de room en de dragon aan de koekenpan toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de schorseneren toe en verwarm mee.
  • Hak de walnoten grof.
  • Serveer de zilvervliesrijst met de schorseneren in roomsaus. Verdeel de walnoten erover.

Tip!

Schorseneren werden vroeger 'huisvrouwenverdriet' genoemd vanwege het schillen. Bij het schillen van schorseneren komt er namelijk een wit kleverig sap vrij. Door ze onder stromend water te schillen heb je hier minder tot geen last van.