X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Tartaar met pittige spinazie en bulghur

Bereiding (30 min)

  • Bereid de bulghur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de wilde spinazie grondig. Laat goed uitlekken.
  • Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.
  • Pel de ui en de knoflook en snipper fijn.
  • Verhit een koekenpan met 1/3 van de olijfolie. Bak de tartaar in 4-5 minuten per kant rosé.
  • Verhit nog een koekenpan met 1/3 van de olijfolie. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak in 5-8 minuten gaar.
  • Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper (laat de zaadjes zitten als je van pittig houdt). Snijd de peper in dunne ringen.
  • Verhit een wok met de rest van de olijfolie en bak de rode peper 1 minuut. Voeg de wilde spinazie toe en roerbak totdat het iets geslonken is. Breng op smaak met zout, peper en sesamolie.
  • Voeg de bulghur toe aan de pan met champignons, verwarm een paar minuten mee. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
  • Serveer de bulghur met de spinazie en de tartaar.