X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eten van een gezonde keten.
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Hutspot met rollade

Let op: er is ook wortel nodig voor een ander recept.

Bereiding (45 min)

  • Boen of schil de aardappelen en snijd ze in ongeveer gelijke stukken. Spoel ze af en doe ze in een grote pan met water. De aardappelen moeten net onderstaan.
  • Schil de wortelen en snijd in grove stukjes.
  • Pel de ui en snijd in halve ringen.
  • Was de venkel, snijd doormidden en haal de harde kern eruit. Snijd in kleine blokjes.
  • Leg de ui, wortel en venkel op de aardappelen.
  • Zet de pan met deksel op hoog vuur en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt draai je het vuur laag en laat je het (nog steeds met de deksel op de pan) zo’n 20-25 minuten zachtjes doorkoken. Proef na 20 minuten of de groenten gaar zijn.
  • Verhit ondertussen een koekenpan met de (room)boter (houd een klontje apart voor door de puree straks) en leg het gare vlees erin om op te warmen (het is al gaar). Dit duurt ongeveer 3 minuten.
  • Stamp de hutspot grof met een pureestamper. Voeg een klontje boter en de mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de hutspot met het vlees en giet eventueel de overgebleven boter van het vlees erover.