X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Volkoren fusilli met cavolo nero pesto en cherrytomaatjes

Met een pasta zet je bijna altijd een lekker snel gerecht op tafel. Zo ook met deze volkoren pasta met cavolo nero, cherrytomaatjes en pijnboompitjes. De cavolo nero (ook wel palmkool genoemd) heeft een blauw-groen blad en lijkt qua smaak wat op boerenkool. De naam dankt deze kool aan het feit dat het blad als een soort palm de lucht in groeit.

Bereiding (25 min)

  • Pel en snipper de ui en knoflook. Was de cavolo nero, snijd klein en laat uitlekken. Was de cherrytomaatjes en snijd doormidden.
  • Breng water met een snuf zout aan de kook voor de volkoren fusilli. Kook de pasta in 8-10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af (vang wat kookvocht op).
  • Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op een laag vuur. Zet het vuur hoger en voeg de cavolo nero toe. Schenk een scheutje water (of kookvocht van de pasta) erbij en laat afgedekt nog 5-10 minuten verder stoven. Breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge bakpan lichtbruin (2-3 minuten). Laat daarna afkoelen op een bord. Verhit olie in dezelfde pan en bak de cherrytomaatjes op een middelhoog vuur totdat ze rimpelig en zacht worden. Schud de pan regelmatig.
  • Haal de pan met cavolo nero van het vuur en roer de volkoren fusilli en spinazie- en pijnboompitten pesto erdoor (let op: de pesto mag niet gekookt of verhit worden, want dit tast de smaak en de kleur van de pesto aan).
  • Serveer de pasta op mooie borden en verdeel de warme cherrytomaatjes erover. Garneer met de geroosterde pijnboompitjes.

Je kunt de tomaatjes ook roosteren in de oven.