X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Viskoekjes van gerookte meerval en pastinaak

Let op: gele ui en knoflook worden ook gebruikt in een ander recept.

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Bereiding (45 min)

  • Schil de pastinaak en snijd in kleine blokjes.
  • Wentel de pastinaak door 3 eetlepels olijfolie en bestrooi met een snuf zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 30 minuten in de oven tot de blokjes goudbruin en gaar zijn.
  • Mix de pastinaak in een keukenmachine tot een grove puree. Voeg een eetlepel water toe als de puree heel droog aanvoelt. Schep de puree in een grote kom en zet hem opzij.
  • Pel de ui, snijd de helft in halve ringen en snipper de rest.
  • Doe de gerookte meerval in de keukenmachine of blender en schakel een paar keer kort de pulseknop in - de vis moet grof gehakt zijn en niet tot puree gedraaid.
  • Doe de vis in de kom met de pastinaakpuree, samen met de gesnipperde ui, bieslook, azijn, knoflook, ei, een snufje zout en royaal versgemalen peper. Meng alles goed en vorm er per persoon 2 koekjes van: maak ze 8 cm doorsnee en 2-3 cm dik.
  • Was de sla, pluk de blaadjes van het kropje en laat goed uitlekken.
  • Doe de helft van de boter en de helft van de overgebleven olijfolie in een grote koekenpan en zet hem op halfhoog tot hoog vuur. Leg zodra de boter begint te schuimen de koekjes in de pan en bak ze 8 minuten, keer ze halverwege om tot ze knapperig en goudbruin zijn.
  • Bereid de tortilla volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Leg een tortilla op een bord en beleg met de sla, de halve uienringen en de viskoekjes.

Tip!

Bak de viskoekjes in porties als ze niet tegelijk in de pan passen.