X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Vegetarische paella met olijven

Bereiding (45 min)

  • Volg voor het koken van de rijst aanwijzingen op de verpakking. De rijst is gaar, als de kern niet meer wit is.
  • Was de bleekselderij en snijd de stengels in halve maantjes. Snijd eventueel blad grof.
  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan en smoor de ui in 5 minuten glazig.
  • Was ondertussen de gele paprika en snijd in reepjes.
  • Was de tomaten en snijd in blokjes.
  • Doe de paprika en bleekselderij bij de ui en bak nog 6 minuten mee.
  • Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  • Voeg laurier, gerookt paprikapoeder, kurkuma en cayennepeper toe. Roer even door en bak dit enkele minuten.
  • Voeg de groentebouillon toe en roer even door.
  • Zet het vuur op de allerlaagste stand en laat de groenten zachtjes pruttelen tot ze beetgaar zijn. Haal het laurierblad eruit.
  • Meng de rijst erdoor zodra deze gaar is. Strooi de tomaat erover. Laat 10 minuten staan met de deksel op de pan. Voeg zout toe naar smaak.
  • Snijd ondertussen de olijven in ringen en meng door de paella.
  • Haal de deksel van de pan, bestrooi de paella met het bleekselderij-blad en serveer.

Tip!

Heb je saffraan en/of sherry in huis dan is het erg lekker om dit toe te voegen.

Heb je nog een restje over? Vul er dan een halve paprika mee. Bestrooi met kaas en zet 20 minuten in de oven op 160 graden.