X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eten van een gezonde keten.
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Vegetarische pizza

Let op: gele ui wordt ook in een ander recept gebruikt.

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bereiding (30 min)

  • Snijd de tomaten in kleine stukjes.
  • Pel de helft van de ui en snijd in kleine blokjes.
  • Pel de knoflook en snijd fijn.
  • Maak de tomatensaus. Zet een pan op het vuur, schenk er de olijfolie in. Fruit de ui en de knoflook kort. Zorg dat het niet verbrand. Doe de blokjes tomaat en de Italiaanse kruiden erbij. Breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet laag. Laat 15 minuten op een zacht pitje pruttelen.
  • Was de courgette en snijd in dunne plakjes.
  • Snijd de andere helft van de ui in dunne ringen.
  • Laat het vocht van de mozzarella weglopen en snijd de bol in plakjes.
  • Was de rucola en laat uitlekken.
  • Was de komkommer, snijd beide in stukjes.
  • Haal de pizzabodems uit de verpakking en leg op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  • Haal de tomatensaus van het vuur, pureer met een staafmixer. Proef de saus en voeg naar smaak zout, peper en eventueel suiker toe.
  • Bedek de pizza dun met de saus.
  • Verdeel de plakjes courgette over de saus, dan de uiringen en dan de plakjes mozzarella.
  • Sprenkel de olijfolie (van goede kwaliteit) erover en eventueel wat Italiaanse kruiden. Bak de pizza volgens de aanwijzingen op de verpakking in 8-10 minuten gaar.
  • Haal de pizza uit de oven en verdeel de rucola erover.
  • Serveer direct met de komkommer ernaast.