X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Pizza met courgette, mozzarella en komkommersalade

Let op: gele ui wordt ook in een ander recept gebruikt.

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bereiding (30 min)

  • Snijd de tomaten in kleine stukjes.
  • Pel de ui en snijd de helft in kleine blokjes.
  • Pel de knoflook en snijd fijn.
  • Maak de tomatensaus. Verhit een pan met de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook kort aan. Doe de blokjes tomaat en de Italiaanse kruiden erbij en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Was ondertussen de courgette en snijd in dunne plakjes.
  • Snijd de andere helft van de ui in dunne ringen. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd ook in dunne ringen.
  • Snijd de mozzarella in plakjes.
  • Leg de pizzabodems op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  • Proef de tomatensaus en voeg naar smaak zout, peper en eventueel suiker toe.
  • Bestrijk de pizza dun met de saus. Verdeel de plakjes courgette over de saus, de uiringen, de plakjes mozzarella en als laatste de rode peper.
  • Sprenkel de olijfolie (van goede kwaliteit) erover en eventueel wat Italiaanse kruiden. Bak de pizza volgens de aanwijzingen op de verpakking in 8-10 minuten gaar.
  • Was de rucola en laat uitlekken.
  • Was de komkommer en snijd in halve plakjes. Meng met de azijn, peper en zout.
  • Haal de pizza uit de oven en verdeel de rucola erover. Serveer met de komkommer ernaast.