X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Vegetarische köfte met parelcouscous en yoghurtsaus

Let op Seizoensbox: gele ui is ook nodig in een ander recept. Let op Vegetarische box: verse bladpeterselie is ook nodig in een ander recept.

Bereiding (45 min)

  • Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel de ui en snipper fijn. Pel de knoflook.
  • Verwijder de buitenste bladeren van de witte kool, snijd hem in parten en haal de stronk eruit. Spoel de parten af onder de kraan en snijd of rasp ze in dunne repen.
  • Zet een wok op het vuur en schenk er de helft van de olijfolie in. Fruit de ui. Doe na 2 minuten de kool erbij. Roerbak de witte kool in 5 minuten knapperig en gaar. Breng op smaak met komijnpoeder, kurkuma en zout en peper.
  • Was de peterselie, laat uitlekken en hak fijn.
  • Maak de köfte van het vegangehakt. Los eerst de maïzena op in een klein beetje water, tot een papje. Verkruimel het gehakt met je vingers totdat het zo klein is als ‘rul’ gehakt. Voeg de opgeloste maïzena toe plus de helft van de fijngehakte peterselie en de nootmuskaat. Maak stevige bolletjes van het mengsel door het tot een samenhang te knijpen, rol ze door het paneermeel. Voeg wat extra maizena toe als het niet lukt om de balletjes te vormen.
  • Verwarm een koekenpan, voeg de andere helft van de olijfolie toe en bak de balletjes op hoog vuur tot een korstje om de balletjes gevormd is. Laat ze voldoende uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • Doe de yoghurt in een schaaltje, pers de knoflook boven de yoghurt uit. Breng op smaak met de resterende helft van de peterselie, zout en peper.
  • Meng de witte kool door de gekookte couscous. Serveer met de köfte en de yoghurtsaus.