Let op: bladpeterselie is ook nodig voor een ander recept.
Voorbereiding (0 minuten)
Zet één pan met ruim water op voor het koken van de aardappelen en soesterknol.
Bereiding (30 min)
- Schil de soesterknol en snijd in kleine blokjes van 1 x 1 cm.
- Boen of schil de aardappelen, snijd in gelijke blokjes van 1 x 1 cm.
- Zet de aardappelen en de soesterknol op met water, breng opnieuw aan de kook en kook in 10 minuten beetgaar.
- Doe de bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Was en schil de wortel en snijd in plakjes.
- Was de paprika en rode peper, snijd doormidden, haal de zaadlijsten eruit en snijd in blokjes.
- Zet een hapjespan op het vuur. Schenk er 1/3 van de olijfolie in. Fruit de ui en knoflook zachtjes 2 minuten. Voeg de wortel, paprika en rode peper toe en vervolgens ook het laurierblad, Provençaalse kruiden, paprikapoeder, eventueel zout en peper en laat 10 minuten smoren.
- Als de groenten beetgaar zijn voeg je de bonen, aardappelblokjes, soesterknolblokjes en de tomatenblokjes toe. Laat goed opwarmen.
- Snijd het brood in heel kleine blokjes/grof broodkruim. Verhit ondertussen een koekenpan, schenk de rest van de olijfolie erbij en bak al omschuddend het brood knapperig en goudbruin.
- Was de peterselie, hak grof en verdeel over de cassoulet. Verdeel de gebakken broodblokjes over de cassoulet en serveer direct.