X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Bonenschotel met vega-gehakt

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met ruim water op voor de knolselderij.

Bereiding (45 min)

  • Schil de knolselderij en snijd eerst in plakken en daarna in gelijke stukjes. Kook in ruim water met eventueel zout in 15 a 20 minuten gaar. Giet af. Laat de knolselderij op de kleinste pit in 2 minuten nog even droog koken.
  • Snijd de prei in ringen. Was de preiringen en laat uitlekken. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Schil of schrap de regenboogpeen en snijd in plakjes van ongeveer 1 cm.
  • Zet een koekenpan op het vuur. Schenk er de olijfolie in en fruit de ui en de knoflook. Doe het vega gehakt erbij en bak in 3 minuten rul. Voeg de prei en de regenboogpeen toe en bak 10 minuten mee. Breng op smaak met de paprikapoeder, chilipoeder, oregano, zout en peper naar smaak.
  • Haal de blaadjes van de takjes munt en hak ze fijn. Spoel de gemengde bonen af en laat uitlekken. Voeg de munt en de bonen toe aan het gehaktmengsel en verwarm mee. Breng indien nodig nog extra op smaak met zout en peper.
  • Spoel de winterpostelein af onder de lopende kraan en schud uit. Snijd de worteltjes eraf en snijd de stengels in kleinere stukken. Meng door de bonenschotel en zet het vuur uit.
  • Serveer de bonenschotel met de gekookte knolselderij.