X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Vegan schnitzel met frieten en geroosterde bietjes

Onze kleurrijke bieten worden geteeld bij landgoedbedrijf 'De Koekoek' in Drimmelen. Met oog voor de natuur telen zij verschillende niet alledaagse groenten, waaronder deze gekleurde bieten. Op het bedrijf proberen ze de kringloop zoveel mogelijk rond te maken. De mest van de varkens en koeien wordt gebruikt als voeding voor de akkerbouwproducten.

Bereiding (40 min)

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Was de aardappels en snijd in dunne frieten. Schil de bieten en snijd klein. Rits de tijmblaadjes van de steeltjes.
  • Spreid de aardappels en de bieten uit over de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Breng op smaak met de tijm, zout en peper en plaats voor 25-30 minuten boven in de oven tot de frieten goudbruin zijn. Zet eventueel de laatste minuut de grillstand aan.
  • Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Bak de vegan schnitzels mee en bak aan weerszijden bruin en gaar.
  • Serveer de schnitzels met de aardappelfrietjes en de geroosterde bieten.

De bietjes zijn ook erg lekker met rozemarijn.