X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Zuurkoolwok met tofu

Let op: crème fraîche is ook nodig voor een ander recept.

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met ruim water op.

Bereiding (30 min)

  • Snijd de tofu in blokjes en dep droog. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk er de helft van de olijfolie in en bak de tofu in 5 minuten rondom goudbruin.
  • Pel de knoflook en snijd deze fijn. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
  • Laat de zuurkool goed uitlekken.
  • Boen de krieltjes schoon. Voeg de krieltjes toe aan de pan met water en kook in 10-15 minuten beetgaar.
  • Verhit de andere helft van de olijfolie in een wok en fruit hierin de knoflook. Voeg het komijnzaad en kerriepoeder toe. Bak dit ongeveer 2 minuten.
  • Ris de blaadjes tijm van de takjes.
  • Voeg de zuurkool, appel, krieltjes en tijm aan de wok toe. Breng op smaak met honing, mierikswortel (of mosterd), zout en peper. Roerbak dit geheel ongeveer 4 minuten en schep er dan de blokjes tofu door.
  • Verdeel de zuurkoolwok over de borden en schep er wat crème fraîche over. Bestrooi met de walnoten.

Tip!

Geen mierikswortel in huis? Gebruik dan mosterd.