X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Italiaanse melanzane met mozzarella

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan met ruim water tot net onder het kookpunt voor het blancheren van de aubergine.

Bereiding (45 min)

  • Pel de knoflook. Snijd de tomaten in blokjes.
  • Verhit een koekenpan, doe er een scheutje olijfolie in. Pers de knoflook boven de pan uit, voeg de tomaten en passata toe. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Was ondertussen de verse tijm, ris de blaadjes van de takjes en hak de helft fijn. Doe de fijngehakte tijm bij de tomatensaus en laat deze met de saus mee pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd ondertussen de aubergines over de lengte in plakken van 1 cm dik. Blancheer steeds een stuk of 7 plakken tegelijkertijd 4 minuten. Let erop dat het water onder het kookpunt blijft, zo blijven de tere aubergineplakken heel. Laat de geblancheerde plakken aubergine in een vergiet uitlekken.
  • Snijd de mozzarella in plakjes.
  • Neem een grote ovenschaal en schenk hier een laagje tomatensaus in. Leg hier plakken aubergine op. Ze mogen overlappen zodat je niks meer van de saus daaronder ziet.
  • Strooi eventueel een klein beetje peper en zout over de plakken aubergine. Leg hier een deel van de mozzarella en wat blaadjes van de tijm overheen.
  • Doe hier weer een laagje tomatensaus over en herhaal dit tot alle plakken aubergine op zijn.
  • Sluit af met tomatensaus en de geraspte kaas.
  • Zet de schotel 25 min in de oven. Strooi er voor het opdienen nog wat verse tijm over.