X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Gekonfijte ganzenbout met stoofpeertjes

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met ruim water op en breng aan de kook voor de zoete aardappelen.

Bereiding (45 min)

  • Schil de stoofpeertjes. Doe de peertjes met het kaneelstokje (of 1/4 tl kaneelpoeder per persoon), suiker en eventueel appelsap of witte wijn in een passende pan en zet de peertjes onder water. Kook in 30 - 45 minuten, ze zijn gaar als je ze makkelijk in kunt prikken.
  • Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke stukken. Kook in 15 minuten gaar. Giet af, vang 3 el kookvocht per persoon op, en laat 2 minuten droog stomen.
  • Verwarm de ganzenbout, in de verpakking, 10 – 15 minuten in heet (maar niet kokend) water.
  • Haal ondertussen het buitenste blad van de savooiekool. Snijd het benodigde deel eventueel doormidden en snijd de savooiekool in dunne repen.
  • Verhit een wok, schenk de olijfolie erin en roerbak de savooiekool met de rozemarijn 10 minuten. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Stamp de zoete aardappel fijn met de roomboter en het kookvocht. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de ganzenbout met de peertjes, de zoete aardappelpuree en de gebakken savooiekool.